Το όνομα του Πηλίου είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Enduro MTB.  Το 2014 έγινε η 1η διοργάνωση Enduro Event και απο τότε εκατοντάδες αναβάτες έχουν δώσει το παρόν  στα Enduro Days που διοργανόνονται ανελειπώς κάθε χρόνο.
Στα ψηλά το δάσος με τις οξιές, πιο κάτω τα πετρόστιστα χωριά, οι ελαιώνες, η χαμηλή βλάστηση και μετά τα ψαροχώρια και η παραλία συθέτουν ένα μαγικό σκηνικό.  Ολα αυτά ενώνονται με παλιά καλντερίμια και μονοπάτια που η ποιότητα τους εξασφαλίζει την οδηγική απόλαυση και είναι η εγγύηση για ένα δυνατό αγώνα που θα δοκιμάσει αντοχές και τεχνική!
Τα καλντερίμια και τα μονοπάτια που κάποτε μετέφεραν ανθρώπους και αγαθά αποκτούν ξανά ζωή και  μεταφέρουν πολιτισμό και την ιδέα του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας στη φύση. 
Κέντρο των εκδηλώσεων θα είναι το λιμανάκι στο  παραλιακό χωριό της Κάτω Γατζέας.  Το κόστος για τη συμμετοχή στον αγώνα του Πηλίου θα είναι μεγαλύτερο καθώς το ανάγλυφο του βουνού κάνει πολύ απαιτητικές τις αναβάσεις οπότε θα χρειαστεί μεταφορά των αθλητών και τις 2 ημέρες με λεωφορεία και με φορτηγά για τα ποδήλατα.  Επίσης θα υπάρξουν έξτρα παροχές.
Η χάραξη της διαδρομής είναι νέα και με καινούρια φιλοσοφία και τρείς ειδικές διαδρομές αντί της μίας πολύ μεγάλης που είχαμε στον τελευταίο αγώνα.
Καλή αγωνιστική σεζόν σε όλους,
Ραντεβού στο Πήλιο!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Email: montis.ordo@gmail.com - Τηλ. Επικoινωνίας: 6977-955298