Το 1993 ιδρύθηκε στη Σκωτία η Endura, με μια απαράμιλλη δέσμευση να προωθήσει την απόδοση και τη λειτουργία της ένδυσης του κύκλου για όλους. Ξεκίνησε αμέσως μια σειρά από καινοτόμα και προκλητικά προϊόντα που έχουν κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν σημείο αναφοράς για την χρηστικότητα και λειτουργικότητά τους. Αυτή η φιλοσοφία και η στρατηγική για καινοτομία, έχουν μεταφέρει το σήμα από τον “τοπικό ήρωα” της Σκωτίας σε παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς.

Η Endura έχει επιλεγεί σταθερά ως συνεργάτης ρούχων από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και τους αναβάτες στο δρόμο, το ποδήλατο βουνού και το τρίαθλο. Η συνεργασία τους με κορυφαίους ειδικούς σε άλλους τομείς όπως η αεροδυναμική και η τοποθέτηση μοτοσικλετών διασφαλίζει ότι το προϊόν βρίσκεται συνεχώς στην αιχμή του.

Αυτό το επίπεδο επιδόσεων δεν προορίζεται αποκλειστικά για τους pro. Η διασπορά της καινοτομίας είναι εμφανής σε όλο το φάσμα της μάρκας, με αρκετά προϊόντα στη συλλογή Pro SL να έχουν εξελιχθεί απευθείας από τις “specials” της Movistar Team. Το κιτ Replica Team Movistar μοιράζεται επίσης ακριβώς το ίδιο spec με αυτό που παρέχεται στην ομάδα.

Ο θρύλος της σκωτσέζικης MTB και η αίσθηση του Διαδικτύου Danny MacAskill είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στη “φυλή” της εταιρίας αλλά ως χρήστης του εξοπλισμού για πολλά χρόνια και μοιράζοντας μια κοινή κληρονομιά και αξίες είναι ένας αρμόδιος και εικονικός πρεσβευτής της μάρκας. Αυτή η ισχυρή, αυτοπεποίθηση συνεργασία συνεπάγεται περαιτέρω τη θέση της Σκωτίας ως κέντρο αριστείας στην ποδηλασία.

Εξίσου σημαντικές με αυτά τα μεγάλα ονόματα είναι το προσωπικό της Endura, που ταξιδεύει με ποδήλατα και το πιο σημαντικό έχει ένα γνήσιο πάθος για το άθλημα και τα προϊόντα που παράγει. Αυτό το κοινό πάθος δημιουργεί μια πλούσια εσωτερική ροή ανατροφοδότησης, η οποία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς, εξασφαλίζοντας ότι το κιτ λειτουργεί για «πραγματικούς» αναβάτες και επαγγελματίες.

Για το EGS του 2019, η Endura δημιούργησε κατά παραγγελία ένα Enduro Jersey το οποίο θα φορά ο πρώτος σε βαθμολογία ανά κατηγορία αναβάτη (Juniors,Mens,Masters,Veterans,Women & Ebikes), όπως αυτή θα διαμορφώνεται σε κάθε αγώνα της χρονιάς!